lørdag 14. juli 2012

Full guide: Øyeoperasjon med laser

Slik vet du mer om en øyeoperasjon med laser (LASIK laseroperasjon)

En øyeoperasjon med laser, eller en LASIK laseroperasjon om du vil, er noe de aller fleste nordmenn tenker på når de skal ta et kirurgisk inngrep på øyet. For det er faktisk også noe som heter en ICL-operasjon der man går inn og tar et "skalpell" og skraper på overflaten av øyet slik at hornhinnen blir sittende slik man ønsker det.

Men det er altså laseroperasjon som er det aller vanligste.

LASIK er den metoden som benyttes i den vestlige verden blant de aller fleste øyeleger som utfører denne type operasjon. Det betyr at du blir sittende fra en lasermaskin cirka i to-tre minutter mens laserstrålen går rett inn i øyet ditt og korrigerer pupillen din i forhold til resten av øyet slik at du slipper nærsynhet eller langsynhet.

Hva er ulempene med en øyeoperasjon med laser?

Det finnes dessverre noen ulemper. I tillegg til at det er en minimal risiko for at noe kan gå galt, så er det også slik at det koster en god del penger å utføre en slik operasjon. Ut over dette er det vel ikke veldig mye å ta tak i, men vi kan ikke få understreket godt nok hvor viktig det er at du velger en øyeklinikk som ligger høyt på rankinglisten blant nordmenn.

Dropp brillene etter en øyeoperasjon
Det å blindt dra til et annet land for å utføre en laseroperasjon er både unødvendig, dumt og svært naivt. Her kan mye gå galt. Det er tross alt helsen din vi snakker om - du skal ha synet ditt for alltid.


Fordelene med en øyeoperasjon med laser?

Fordelene er det litt lettere å ramse opp. Du vil bli kvitt både briller og kontaktlinser på en kjapp og fin måte. Det å aldri måtte bruke briller igjen er nok det største kronargumentet til de aller fleste som vurderer en øyeoperasjon - noe det også er for meg personlig faktisk.

En annen fordel er tiden det tar. I og med at selve laserbehandlingen kun er over på et par minutter, så vil du ikke bli nødt til å sette av en hel masse tid til det i forkant og i etterkant av behandlingen. For- og etterbehandling er som regel kun formaliteter som gjøres på grunn av at man rett og slett er nødt til det.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar