onsdag 11. juli 2012

Risiko ved en øyeoperasjon

Veldig mange snakker om risiko forbundet til øyeoperasjoner, men det er svært få som kjenner noen som har fått komplikasjoner av det. Selv kjenner jeg èn som har fått tåkesyn i en kortere periode etter at hun tok en laseroperasjon, men ut over det er det så og si ingen som lider noen nød av dette fenomenet.


Ikke spar penger når du skal ta en øyeoperasjon
Grunnene til at risikoen er lav ved en øyeoperasjon er delt inn i følgende:

- Mange gode og dyktige øyekirurger i Norge
- Velutviklede lasere
- Mange som velger å ta øyeoperasjonen i Norge og ikke i utlandet

En kombinasjon mellom disse tingene gjør at det er så lite som under 1 % som opplever store konsekvenser etter en laseroperasjon. De aller fleste som ikke får oppnådd drømmen om et perfekt syn velger å flagge ut laseroperasjonen til lavkostland, noe som betyr i de aller fleste tilfeller intet annet enn;

- Lave kostnader
- Dårligere øyekirurger
- Som igjen betyr høyere risiko for komplikasjoner

Det er en gang slik at vi anbefaler deg å i hvert fall først sjekke ut hvilke øyekirurger som finnes i ditt nærområde og hvilken pris de kan tilby deg før du begynner å se utenlands. At enkelte velger å gamble på å ta øyeoperasjoner i land uten særlig god teknologisk føring i legeindustrien overrasker meg faktisk - selv om det jo kan være fristende å spare rundt 5000 norske kroner.


Men husk at dette kommer til å følge med deg resten av livet ditt, og du vil nødig være i den situasjonen at du ser dårlig for å ha spart 5000 kroner en gang for lenge siden.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar