søndag 29. mai 2011

Statistikk for øyeoperasjoner


Statistikk og risiko for øyeoperasjoner

Mange søker informasjon om statistikk og risiko for en øyeoperasjon før de bestemmer seg for å ta en. Og det er helt naturlig. For om det er noe som er verre enn at øyeoperasjonen blir disfunksjonell, så er det at synet skal forverres og at du kanskje ender opp som blind. Men ikke vær redd.

Nå har jeg kun statistikk fra Norge, men det er helt klart at denne statistikken taler for seg selv når det kommer til spørsmålet om det er trygt å ta en øyeoperasjon eller ikke.

Under en halv prosent % (0,23 %) opplever stagnasjon synsmessig - altså at synet verken forbedres eller forverres.

I Norge er det ingen statistikk på hvor mange som opplever at synet forverres, men på verdensbasis kan man si at 0,07 % opplever at synet forverres. Og det aller, aller vanligste er at man får litt mer "tåkete" syn - det skjer nærmest ALDRI med dagens teknologi at man blir blind. Så det er ikke noe du skal være redd for.

All fornuft tilsier at du ikke skal ha så veldig mye å være redd for hva angår øyeoperasjoner. Er du likevel i tvil, så anbefaler jeg egentlig å ta kontakt med hver eneste klinikk som ligger nærme ditt bosted for å høre hvilke interne statistikker de har på sin klinikk. Og her må du nesten bare stole på dem.

I Norge er i hvert fall statistikken for øyeoperasjoner svært god.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar