mandag 30. mai 2011

Info om øyeoperasjon

Informasjon om øyeoperasjon

I utgangspunktet er Lasik øyeoperasjon en spesiell undergruppe av laserkirurgi. Før du blir godkjent for en Lasik øyeoperasjon vil legen utføre flere tester. Sammen med dette må du sikre finansiering for prosedyren. For det koster en del å ta en øyeoperasjon.

For å begynne vil øyelegen trenge å gjøre noen avbildninger av øyets form og oppbygning. Blant annet vil bildene vise astigmatisms, grå stær, og eventuelle øyebevegelser som kan hindre deg fra å ha effektive synskorreksjon med en Lasik øyeoperasjon. Hvis du har visse typer astigmatisme, kan du ikke være en passende kandidat for LASIK øyeoperasjon. Mye vil avhenge av omfanget og kompleksiteten av den unormale formen.

To typer øyeoperasjon


Når det gjelder selve prosedyren, er det et par forskjellige typer du kan velge fra. Den billigste type Lasik øyeoperasjon utnytter en microkeratome, eller små skalpell, å foreta den første kuttet inn i hornhinnen øyet. Selv om denne metoden er effektiv, kan bedre resultater oppnås med LASIK-prosedyren. I denne typen Lasik øyekirurgi er det første kuttet laget med en laser.

Når første kuttet er gjort i hornhinnen, vil øyet legen bruker en datamaskin guidet laser til å forme hornhinnen en slik måte at det vil skape endringer i måten lyset beveger seg i øyet. Som kan forventes, vil korrigeringer nødvendige varierer fra øye til øye og pasient til pasient. Mengden korreksjon som du opplever kan også endres etter hvert som du fortsetter å alder. Fordi øynene dine vil fortsette å endre, kan Lasik øyeoperasjon ikke garantere perfekt syn for resten av livet.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar