søndag 5. juni 2011

Øyeoperasjon stopper ikke øynene fra å aldre


LASIK er en kirurgisk prosedyre som er i stand til å korrigere et bredt spekter av nærsynthet (myopi), langsynthet (hypermetropi) og astigmatisme. Mer enn 1 million pasienter gjennomgår LASIK øyeoperasjon i USA hvert år, og i Europa er tallene 1,8 millioner på årlig basis.

De fleste pasienter merker en forbedring i deres syn umiddelbart etter avsluttet kirurgi. Ved neste dag er synet ofte dramatisk forbedret. Pasientene bør imidlertid forstå at det kan ta flere måneder før noen pasienter oppnår sitt endelige og stabile syn etter en LASIK øyeoperasjon. Flere studier viser at synet til en rekke pasienter fortsatte å øke opp til seks måneder etter øyeoperasjonen. I løpet av den tiden kan pasienten oppleve små svingninger i synet sitt til en hver tid. Disse symptomene avtar vanligvis med tiden.

Men du må huske at synet ditt fortsatt vil bli dårligere med alderen. Det er ikke sånn at man umiddelbart kan fjerne alle aldringsprosesser som har med øynene å gjøre selv om man gjennomfører en LASIK øyeoperasjon.

Det er en del metoder som blir brukt for å hindre alderdom synsmessig og blir også studert for dens effektivitet hos pasienter som tidligere har tatt LASIK-øyeoperasjon til å behandle nærsynthet. Hittil ser det veldig bra ut.

Husk på at du kanskje en gang lang tid inn i fremtiden må se deg nødt til å hente frem brillene igjen.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar